Herrar

Referat: Gärds Köpinge IF - Önnestads Boll O IF Herrlag
Gärds Köpinge IF - Önnestad BOIF 0-4 (0-1)
2024-04-28 11:32

Dagens borta match gav oss möjligheten till att studsa tillbaka efter förlusten mot Ovesholm IF i förra omgången. Det krävs att vi arbetar tillsammans både defensivt som offensivt, det är lagets prestation som ger oss möjlighet till de resultat vi vill åt.

Under den första halvleken uppträder vi lite nonchalant, vi sätter inte fart på bollen utan vill oftast lösa situationerna själva. Detta innebär i sin tur att vi gör det lätt för motståndet att ligga rätt och förhindra vårt offensiva spel. De gånger vi genom aktivitet på flera spelare kombinerar vi oss fram enkelt och skapar målchanser. Halvvägs in hittar vi ut på högerkanten, tar oss enkelt förbi och trycker in ledningsmålet.
Sett till möjligheter skulle matchen varit stängd i paus, men tyvärr står sig resultat in till halvtid.

Killarna lyfter själva fram de punkter som behövs förbättras och man ser direkt i inledningen av andra att vi lyft oss spelmässigt. Vi vinner dueller, bollen spelas snabbare och vi har bättre aktivitet i lagdelarna. Defensivt är vi solida och tar stort ansvar, offensivt skapar vi mycket genom mer varierat spel.
Med 20 minuter kvar kommer 2-0 målet, vi är hetast i offensiv box, vinner dueller och sätter snyggt bollen i mål. Bara ett par minuter senare löper vi oss starkt igenom centralt och rullar behärskat in 3-0.
Vi har full kontroll på matchen och fortsätter trycka på framåt. Efter ett par resultatlösa hörnor, agerar vi snabbt på nästkommande. Hårt slagen boll på första stolpen där vi är först på bollen till 4-0.

Matchen slutar med vinst 4-0, med bättre skärpa i avsluten kunde/borde siffrorna varit större. Men vi tar tre poäng med oss, vi håller nollan och ser framemot fredagens hemmamatch mot Åsums BK.

Önnestad BOIF - Ovesholms IF

Äntligen hemma hemma premiär på Önnevallen, idag mot en tippad topp konkurrent Ovesholms IF.
Precis som vi har de startat med två vinster i de först omgångarna, vilket borde borga för en trevlig match.

Vi inleder trevande, låter de lyfta långt och vinna andra bollarna. De skapar inget nämnvärt men vi tillåter oss inte till tålamod och det tar ca 10 minuter innan vi hittar rätt.
När vi väl gör det, äger vi ytorna, erbjuder de mönster vi vill åt och stoppar deras långa spel mer effektivt. Trygghet defensivt skapar möjligheter offensivt och vi gnuggar oss närmare och närmare ett ledningsmål.
Efter en finfin djupledspass, skapas ett en mot en läge där vi enkelt tar oss förbi och avslutar fint till ledningsmål 1-0.
Tyvärr brister vi i kommunikation ett par minuter senare vilket leder till ett oförtjänt självmål, onödigt då bollen gått död.
De sista minuterna innan paus blir händelselösa och ställningen 1-1 står sig halvleken ut.

De första 20-25 i andra halvlek är våra, vi skapar flera klara målchanser, vi löser deras försök till offensiv - dvs långa bollar och hoppas hoppas. Spelidé kan se ut på olika sätt och tyvärr går de än en gång utdelning på sin.
De arbetar fram en hörna, vilket innebär tung trafik i vår box. Än en gång är vi skyldiga, ännu ett självmål vilket innebär uppförsbacke de sista 20 minutrarna.
Vi ändrar om lite och får ett litet tryck ned ett par lägen som kunde resulterat positivt. Tyvärr går vi ingen utdelning och matchen slutar med förlust 1-2.

All kred till grabbarna som fortsätter spela vår fotboll, inget glatt omklädningsrum men det innebär otroligt revanschsugna lirare kommande vecka.

Vi tackar ÖBI Ultras och den stora publiken för Ert stöd - oerhört viktiga i vår gemensamma resa.

⚽️ Lowe
👟Dani

Referat: Skepparslövs IF - Önnestads Boll O IF Herrlag
SkepparslövsIF - Önnestad BOIF 1-2 (0-0)
2024-04-12 21:06

Andra omgången där vi ställdes mot Skepparslövs IF, en match vi visste skulle bli tuff av olika anledningar.

En svårspelad plan, som ställde höga krav på det tekniska kunnandet. Vi försöker hålla oss till vår idé och intentionerna finns där men vi hotar för lite i sista tredjedelen. De spelar rakt, långt och direkt, tycker vi har bra koll på detta. Vinner första och andra boll då vi är aktiva i detta arbete. Offensivt är vi statiska, detta innebär svårigheter i vår uppbyggnad och vi stressar i de avgörande passningarna.
Bägge lagen skapar några lägen men första halvlek sluta rättvis oavgjort.

Bra start på andra halvlek, bra tålamod och vi använder våra verktyg rätt. Efter en höra är vi hetast i deras box och trycker distinkt in 1-0. Vi har bra koll på händelserna, plockar upp deras långa spel bra och är trygga defensivt. Tyvärr släpper vi till några hörnor och på en av dessa går bollen direkt i mål till deras kvittering. Killarna vill mest, visar underbar karaktär och skapar möjligheter till ett ledningsmål. Med ett par minuter kvar jobbar vi hårt i vårt presspel, vinner boll och rullar behärskat in 2-1.

⚽️Julle

⚽️Rodi

👟Lowe

👟Fille

Jag och spelarna vill tacka ÖBI ULTRAS och övriga supportrar för Ert stöd ikväll 👊😃

Referat: Önnestads Boll O IF Herrlag - Tollarps IF
Önnestad BOIF- Tollarp IF 4-2 (1-1)
2024-04-07 19:49

En typisk premiärmatch de första 45 min, lite nervösa lag och krampaktigt spel från vår sida.

Vi agerar stressigt och tar fel beslut i avgörande lägen offensivt som defensivt.
Tyvärr lockas vi in i deras spelidé, blir för direkta och långa. Innebär att vi tappar kontakten mellan våra lagdelar och får svårt att kombinera oss fram.
30 minuter in agerar vi hetast i offensivt straffområde, där vi efter ett fint inlägg och avslut trycker in en retur. Ledningen blir dock inte långvarig då vi drar på oss en straff efter en hörna. Tollarp kvitterar och vi har med oss 1-1 in i paus.

Tollarp gör snabbt 1-2 i inledningen av andra efter att vi agerat passivt i eget straffområde . Vi svarar upp bra och härifrån är vi klart det bättre laget. Samtidigt som vi uppträder med mer lugn, visar mer tålamod skapar detta problem för Tollarp. Vi trycker ner dom och hotar mer genom delaktighet mellan våra lagdelar. Kvitteringen kommer efter ett fint anfall längs höger kanten där vi avslutar distinkt. Killarna är inte nöjda utan fortsätter kliva på, vinna dueller och andra bollar. Presspelet ger utdelning med 15 minuter kvar, bollvinst i offensivt straffområde, snabb pass och behärskat avslut fram till 3-2.
Vi pulserar händelserna, stänger deras uppspel och ligger kompakta som enhet. Med några minuter kvar vinner vi en duell och avancerar snabbt offensivt och avslutar fint till 4-2.

Detta blir även slutresultatet och vi tar välförtjänt tre viktiga poäng i seriepremiären.

6-0 ( 1-0)

Med en vecka kvar till seriepremiären genrepade vi mot Vilan BoIS, som även de spelar i div 6 (NÖ A).

Inför matchen tryckte vi på att det är prestationen vi är ute efter idag, vi vill arbeta efter de mönster vi eftersträvar såväl offensivt som defensivt.

1:a Halvlek
Killarna tar tag i det direkt, vi är trygga med boll och erbjuder alternativ över zonerna.
Detta innebär att motståndarna får jobba hårt utan boll och de få gånger de äger boll, vinner vi snabbt den tillbaka. Vi skapar flera bra möjligheter, har fyra ramträffar och deras Mv räddar ett par avslut. Med ett par minuter kvar av halvleken hittar vi igenom och avslutar fram till ledning 1-0.

I paus lyfter vi vad som behövs förbättras och killarna tar det med sig ut till sista 45.

2:a Halvlek
Ett högre bolltempo, resolutare duellspel och noggrannare passningsfötter resulterar snabbt i utökad ledning.
Bollvinsterna sker högre upp, vilket innebär att vi inte ger Vilan möjlighet till att vila med boll. Killarna varierar anfallsspelet och vi hotar från flera olika positioner.
Efter en bra slagen hörna (en av många), är vi hetast in i situationen och trycker in 3-0.
Vi fortsätter vara framåtlutade, utan att ge avkall på det defensiva arbetet och fem minuter senare hittar vi igenom på nytt och utökar ledningen.
Strax därefter vinner vi snabbt boll  och är direkta i vårt anfallsspel och friställer spelare fram till 5-0.
Stabil ledning med 15 minuter kvar, vi blir lite ivriga och stressar i de avgörande passningarna. Fullt förståeligt men vi borde agera lite lugnare och äga boll under längre perioder. Med fem minuter kvar löper vi igenom och fastställer slutresultatet till 6-0.